Støjgearkasse Støjforarbejdning

Gearkassen er en af ​​de vigtigste mekaniske dele, der anvendes i vindmølle. Hovedfunktionen er at overføre vindhjulets kraft til generatoren og få den tilsvarende hastighed.

Generelt er vindhjulets hastighed meget lavt, hvilket ikke kan nå den hastighed, der kræves af generatoren, så det skal realiseres ved vækst af gearkasse gear.

Sammenlignet med andre industrielle gearkasser, på grund af vindkraft gearkasse installeret på snesevis af meter eller mere end hundrede meter høj fra jorden smalle hytte, dens rumfang og vægt af kabinen, tårnet og fundamentet, vindbelastning af enhed, installation og vedligeholdelsesomkostninger osv. har alle vigtig indflydelse. Derfor er det særligt vigtigt at reducere de samlede dimensioner og vægt. Samtidig er på grund af ulejligheden ved vedligeholdelse og høj vedligeholdelsesomkostninger gearkassens levetid normalt 20 år og kravet om pålidelighed er ekstremt strenge. Da størrelse og vægt og pålidelighed ofte er uforenelige modsætninger, er design og fremstilling af vindkraftkasser ofte i et dilemma. Det overordnede designstrin skal baseres på kravene til pålidelighed og arbejdsliv og sammenligningen og optimeringen af ​​transmissionssystemet udføres med minimumsvolumen og minimumvægt. Strukturudformningen skal tilfredsstille transmissionseffekten og pladsbegrænsning som forudsætning, så vidt muligt er strukturen enkel, operationen er pålidelig, vedligeholdelsen er bekvem; sikring af produktkvaliteten ved hvert led i fremstillingsprocessen; driftens driftstilstand af gearkassen (lejetemperatur, vibrationer, olietemperatur og kvalitetsændring mv) skal overvåges og vedligeholdes i realtid i henhold til standarden.

Da spidsens lineære hastighed ikke kan være for høj, reduceres gearkassens nominelle indgangshastighed gradvist, da enhedens kapacitet øges, og megawattets nominelle hastighed er ikke mere end 20r / min. På den anden side er den nominelle hastighed af generatoren er generelt 1500 eller 1800r / min, så hastighedsforholdet mellem den store vindhastighed gearkasse er ca. 75 ~ 100. For at reducere gearkassevolumen vedtager vindhastighedskassen over 500kw normalt den planetariske transmission af kraft shunt . Den fælles struktur på 500kW ~ 1000kw har 2 niveauer af parallelaksel + 1 og parallelaksel + 2 planetarisk transmission. Megawatt gearkassen anvender en 2-niveau parallelaksel + 1 planetdrev struktur. Derefter den relative kompleksitet af den planetariske transmissionsstruktur og vanskeligheden med at behandle store interne gearringer er omkostningerne forholdsvis høje, selvom den to-trins planetariske transmission anvendes som NW transmission

brug

1. Accelereret deceleration, som ofte siges om gearkasse gearkasse.

2. Skift retning af transmissionen. For eksempel kan vi passere kraften vinkelret på den anden akse med to fanformede gear.

3. Skift drejningsmomentet. Jo hurtigere gearet har samme effekt, jo mindre aksel drejer og omvendt.

4. Separationsfunktion: Vi kan opnå formålet med at adskille motoren fra lasten ved at adskille de to originale garn, som f.eks. Bremsekoblingen.

5. Strømfordeling. For eksempel kan vi bruge en motor til at køre flere akser fra gearkasseens hovedaksel for at opnå funktionen af ​​en motor, der kører flere belastninger.

Støjbehandling

Gearkassen er en vigtig del af en meget udbredt mekanisk transmission, et par gearindgange, fordi der er uundgåeligt en stignings- og tandprofilfejl, der produceres under drift i gearmaskefrekvensen svarende til maskeringspåvirkningen og støjen, den støj på grund af den relative glidende friktion mellem tandflader. Fordi gear er den grundlæggende del af gearkasseoverførslen, er det nødvendigt at reducere gearstøj for at styre støjen fra gearkassen. Generelt set er gearets støj hovedsageligt forårsaget af følgende aspekter :

1. Gear design. Parametervalg er ukorrekt, overlapningen er lille, formen på tandprofilen er ukorrekt eller uformet. Gearkassen er ikke rimelig. I gearbearbejdningsaspektet er basishøjdefejlen og tandformularfejlen er for store, tandsiden clearance er for stor, overfladen ruhed er for stor.

2. Gear og gearkasse. Som excentrisk, lav kontaktnøjagtighed, horisontal forskel på aksel, aksel, leje, leje, leje, lav rotationspræcision og ukorrekt clearance.

3. Indgangsmoment i andre områder. Udsving af belastningsmoment, torsionsvibration af aksel, motorbalance og andre transmissionspar.